2009 m. gruodžio 28 d., pirmadienis

Titanų kova


Ilgai laukę dar palauksim ir 2010 metais tikimės sulaukt dviejų tr00 nu-metal grandų-veteranų, vadinkite kaip tiktai norite... atgimimo??
Taip taip, kalba eina apie minėto žanro krikštatėvius koRn ir jų brolius deftonus.
Abejoms grupėms pastarieji keleri metai, mano akimis žvelgiant, nebuvo rožėmis kloti. KoRn, nepagrąžinsiu, mal((ė)) šūdą - to kulminacija laikyčiau kažkokį nesuprastą nepavadintą 2007-ųjų albumą. Deftones, atvirkščiai, išvis nieko nemalė - per tris metus nepaleido į pasaulį nieko konkretaus. Be to abi grupės išgyveno fundamentalių ir, atrodė, nesunaikinamų sudėčių pokyčius. KoRn paliko ne tik David Silveria, būgnais ritmus plakęs nuo 1993, iširo ir unikalus gitaristų duetas ęę.. Munky neteko Head :(
O Deftonų bosistas Chi po tragiškos avarijos pateko komon ir nors oficialiai turbūt niekada nebus "išbrauktas" iš narių sąrašo, bet šiuo momentu sunkoka įsivaizduot kada ateis ta akimirka, kuomet jis grįš į rikiuotę. Todėl, grupė norėdama tęsti karjerą, kaip pagalbinį muzikantą pasikvietė kadais su jais turavusios, o dabar jau iširusios Quicksand bosininką Sergio Vega ir pagaliau ruošia išleist kūrybą kompakto pavidalu jau šį vasarį.
KoRn'ai tuo tarpu 2009 m. oficialiai prisaikdino nauju nariu būgnininką Ray Luzier, grojusį tokiose komandose, kaip Stone Temple Pilots ir Army of Anyone.
Be to abi grupės po pertraukos sugrįžo prie savo pirmųjų prodiuserių - Ross'o Robinson'o (KoRn) ir Terry Date - žmonių, kurie prisidėjo ne tik prie garsiausių abejų grupių albumų, bet svarbiausia, jog padėjo joms iškilti.
O ir pačių albumų kūrimo procedūras nuspręsta atlikinėt tradiciniu būdu - patiems savo rankomis, susirinkus studijoje. Pvz.: kone visas paskutinysis Deftones albumas sukurtas ir įrašytas grupės nariams būnant atskirose vietose..!
Taigi, tikiuosi, kad laukiamieji CD bus sulaukti, tikrai stiprūs, išlaikę/sugrįžę kokybėn ir verti dėmesio. Ir biškį sugrąžins to praeitin nuėjusio nu-metališko kaifo.

2 komentarai:

  1. Jo, įdomu ką KoRn'ai pakurs. Optimistiškiausias variantas - bus panašu į Issues. Pesimistiškiausias variantas - gausis be alektronikos, bet lygiai taip pat neapibrėžiama ir nesuvokiama kaip kad paskutiniai du albumai. Realistiškiausias variantas - kažkas tarp pesimizmo ir optimizmo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikroji sičiueišin su Deftūnais: vienu žo bus/yra du albumai, vienas su Chi jau senai įrašytas, bet nežinia kada bus paleistas, kitas su kviestiniu bosu Sergio Vega ir kitu,nauju prodiuseriu ir išleis ne vasarį ir net ne balandį, o tikiuosi bent jau gegužę (:)

    AtsakytiPanaikinti