2010 m. sausio 26 d., antradienis

Mūsų visų būdas

Gojira "The Way of All Flesh" ® 2008


pliusai:
+ ant vietų "skraidai"
+ daug energijos ir svorio
+ inovacijos išpuoselėtame skambesy/ Randy Blythe, sintezatoriai, dar tirštesnė atmosfera (muzikine prasme)

geriausia daina: #9 Esoteric Surgery

kas galėtų būt geriau:
- kai kurie skambesio elementai galėtų kisti pvz: labai greiti ir labai ilgi blastbeat (šnekant apie būgnininką), į amžinumus kartojamas finalinis rifas (čia jau skonio reikalas), kiek daugiau švaraus dainavimo (pirmoje dainoje labai gražiai tinka, bet tik tiek jo, neskaičiuojant epizodinių pasirodymų, ir teturime), daugiau neprisimenu (meluoju - nesugalvoju).

A geresnis už pirmtaką? Nu.... Ne. Neradau dainos, tobulai man patikusios (to Sirius), neužfiksavau nė tokių ritminių vingrybių, kaip Backbone. Na, ir toliau - kažkaip pagalvojus pirmtake tikrai daug gerų kūrinių, o "The way of all flesh" tarsi tąsa, bet ne sekantis žingsnis, todėl ir nėr efekto. Be to šitas ganėtinai ilgas (bene ilgiausias?), o jeigu vis tik šia prasme klystu, tada reikėtų šį pastebėjimą traktuot, kaip priekaištą. Be to, nė vienas klipas iš šio kompakto man neįtiko, o "to Sirius" į manotop10metalinių tikrai papultų. Bet, kad negeresnis, tai nereiškia, kad blogas ar panašiai. Tiesiog jį vertindamas užkėliau kriterijus iki über maksimumo, nors manau, kad ši grupė to verta.
PS. "...
But I still don't get the point
What's worth destroying all the worlds"'

1 komentaras:

  1. nesulaukei kol aš parašysiu, tai pats dėjai :D nors aišku mano kitoks būtų/bus buvęs/-.

    Man didžiausias minusas šitam - akivaizdžiai paefektintas balsas. Ankstesnėj kūryboj tai vien pats balso tembras kiek atmosferos pridėdavo(!), o dabar iš vokalo tik pati žodžių artikuliacija išlikus kaip esminis instrumentinės dalies prieskonis. Tuo pačiu paantrinsiu, kad jei sakau, kad vokalas su minusais, tai nereiškia kad jis blogas.

    AtsakytiPanaikinti