2012 m. liepos 14 d., šeštadienis

Coldplay klaidos (?!?)

4. Albumo pavadinimas
Kad būt aiškiau, tai kalba eis apie albumą "myloxyloto". Ir, taip - pavadinimą priskirčiau prie vienos iš jų. Ar "Mylo Xyloto", ar kaip ant viršelio "myl oxyl oto"?
Man kažkodėl keista asociacija su Prisukamu apelsinu, nes skamba panašiai, kaip rusiškai "pienas", o toj knygoj tie tipeliai labai mėgo moloko kokteilius.

2. Sintetinis skambesys
Maždaug nuo trečio albumo Coldplay vis labiau nyra į kažkokius eksperimentus su instrumentais. Šiame, tai jau visai. Keisčiausia, kad geriausios dainos tos, kurios dar kažkiek turi tos pirmųjų dviejų albumų nostalgijos ir neatsikrato karo laikų U2 įtakos*. O kitos - arba minimalistinės, arba tokios nenatūralios, kad netgi pykina.

5. Dainos "Paradise" vaizdo klipas
Atsimenu, kai pamačiau pirmąkart, buvau sumišęs. Gal ir gerai, kad toks vaikiškas, kita vertus pernelyg kvailas. Bet kuriuo atveju, vienas prasčiausių grupės klipografijoje. Didžiausias jo trūkumas, kad daina viena geriausių albume, tačiau vizualinis pateikimas tą įspūdį taip užgožia, jog pradedi svarstyt, gal ten iš tikro apie dramblį dainuoja?
Yra net parodija pagaminta. Ir gerai, kad yra.

3. Prodiusavimas
Nežinia, ar čia prodiuseris kaltas (jei jis išvis jiems turi kokią galią), bet man atrodo, jog nemaža dalim turėtų ir jis kaltę prisiimt už tuos keturis takelius, kurių trys yra, kaip atskiros dainos? Esmė, kad pirmi trys visi yra identiškai tušti tikrąja šio žodžio prasme - na, kam po galais, prireikė vienos dainos pradinio akordo efekto aidą ištęst iki 20 s. ir įrašyt, kaip atskirą intro. O štai "UFO" gale 8 sekundžių outro reverbą galėčiau klausyt 800 sekundžių...
Praeitame albume, taipogi egzistavo panašios plonybės - dvi dainos iš tiesų buvo keturios, nes po abiejų sekė dar po vieną.

1. Rihanna
Sudėtinga šnekėt apie šitą punktą, bet
a) jeigu būt gramių versiją kur nors kaip b-sides įkišę, viskas tvarkoj;
b) įgyvendint pradinį užmanymą, t.y. Rianos partiją atlieka būgnininkas;
c) galop buvo galima paimt kokį balsą iš andergroundo;
d) arba bent jau neišleist, kaip singlo!
___________
* U2 - War (1983, Island)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą