2009 m. lapkričio 19 d., ketvirtadienis

Apie veiksmafilmius (Real Action)


Didelė žmonijos dalis sieja save su filmais, muzika ar knygom. Tai ir hobis, ir geras būdas praleisti laisvą laiką. Taipat gali pagelbėti bandant rasti prieþastį susitikt su panele ar ieškant lengvos, bet ir įdomios pokalbio temos(šnekta apie orą, atsiradus "Youtube", tapo nebemadinga.)

Nesu kuo kitoks ir aš. Noriu pasipasakoti apie filmus. Manau, pas mane, būtent jie labiausiai verti jūsų dėmesio. Tekstą dedikuoju žmonėms kurie supras mane ir supras tai ką rašau.

Esu didelis Veiksmafilmių gerbėjas. Viską žinantys nepulkit kaltint manes nemokant padėt tarpo tarp žodžių ir nemaišykit veiksmafilmių su veiksmo filmais. Tai visiškai skirtingi dalykai. Jai manim netikit klauskit filmų režisierių. Patvirtins.

Kas tai yra veiksmafilmis ? Trumpai: filmas kuriame svarbiausia veiksmas. Visai nesvarbu filmo ilgumas, aktoriai, veiksmo vieta ar siužetas. Svarbu VEIKSMAS. Nuo veiksmo turi pašiurpti oda, padažnėti kvėpavimas, o kraujas subėgti į galvą. Nuo ekrano atsiplėšti neina... Va tai yra geras veiksmafilmis ir pajust jo gerumą nereikia jokių 3D akinių.

Iš aprašomo žanro man labiausiai patinka filmai kuriuose už aktorius būna žmonės. Įdomu stebėt... Čia atsiskleidžia "natūrali vaidyba". Vai neduok dieve tokiam filme jaustųsi dirbtinumas. Išsyk ne tas... Manau tokiuos filmuos besifilmuojantiems aktoriams sunkiau užvis nei visiems kitiems. Net ir trumpam filmui reikia didelio fizinio ir dvasinio stiprumo, o ką bekalbėt apie ilgus, kelių dalių, filmus ? O jai dar vaidinama masinėse scenose. Šių filmų sudėtingumo kartelė iškelta labai aukštai. Žanras visa galva aukštesnis už kitus.

R. Linares, L. Vicious. Tai gero veiksmo sinonimai. Jau daug buvau matęs kai susidūriau su jom, bet nebuvo prieš tai tokio veiksmo kuris mane šitaip įkaitintų ir užvirintų kraują... Reiktų dar paminėt, kad žanro lyderės moterys. Čia atsiskleidžia, kad moterys gabios nemažiau nei vyrai. Nors vadinamos silpnąja lytim, bet atlaiko daugiau sunkios vaidybos durių nei vyrai. Ironiška, bet tarp pačių moterų šie filmai nėra tokie populiarūs kaip tarp vyrų. Sieju tai su moterišku pavydu daugiau pasiekusioms...

Užbaigiant reiktų įšaut truputį deguto į medaus statinę. Viskas, deja, įskaitant ir veiksmafilmius prastėja. Veiksmas tampa pasikartojantis, dažnai neintriguojantis, na, bet dar gausu filmų kurie privers atsistoti ir mėgautis tikru veiksmu.

Nuo savęs galiu rekomenduot - žiūrėkit veiksmafilmius. Kiek turiu pažįstamų, visi juos giria ir sakos jų dėka tampantys žaismingesni, išradingesni, kitaip žvelgiantys į moteris.

Žanras apima pačius įvairiausius veiksmo tipus. Kiekvienas atras tai kas jam tiks ir patiks.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą