2009 m. lapkričio 14 d., šeštadienis

Kaip Viatrophy klausėm



Lapkričio trylikta, penktadienis, atžymėtina diena. Tokia ji dėl įvairių prietarų supančių ją. Tokių tryliktų penktadienių šiais, 2009, metais apturėta tik trys. Retas reiškinys, veik kaip gimtadienis, tad nekeista, kad jis nelieka nepastebėtas. Jaunimui tai puiki proga švęsti.

Neatsiliekam ir mes. Mes: aš ir dar du piliečiai. Kaip atžymėsim atžymėtiną dieną planavom iš anksto. Gmail tarpininkaujant buvo nubalsuota sėsti mašinon, važiuoti kur ir perklausyti vieną muzikinį albumą. Pasiūlymų kur ir ką daug nebuvo, tad vieta ir albumas išrinkti be didesnio vargo.

Vieta - Pajevonys. Pajevonys - žemės vidurys. "Tarpe Virbalio ir tarpe Vištyčio, Tarp Bartninkų ir Prūsų granyčios, Ten aukštas kalnas, Jevonis vadintas. Žaliomis pušelėmis viršus apsodintas. ... Tuojau po kalnu upelis Jevonis, nuo to ta vieta vardu Pajevonys". Taip T. Senkauskas rašė... Mums tai geografiškai patogi vieta, apsupta nemažiau prietarų nei pati penktadienio tryliktoji. Mūsų rajone tai budulių kultūros sostinė. Čia visada kas nors vyksta. Čia vieta kurioje buvęs, gali, net gi privalai, pasigirt.

Albumas - Viatrophy. Išsyk buvo galvota apie lietuvių muziką, bet patriotiškumo mumyse pritrūko. Buvo parinkti minėtieji "Viatrophy", muzikantai iš "United Kingdom". Pasak vienos interneto svetainės jie groja Death Metal/Metalcore. Susibūrę 2005 metais. Grupę sudaro 5 asmenys. Šiai dienai išleidę vieną sveiką, vieną EP ir vieną demo. Jie tapo mūsų pasirinkimu, nes viens pilietis taip norėjo.

Apytiksliai 20.00h buvau paimtas iš namų ir trumpesniu keliu judėjom Pajevonin. Dėl to trumpesnio kelio kilo šiokių tokių nesusipratimų, bet man užsięčaupus jų neliko. Pasiekus centrą išvydom jaunimo. Iš arti neveizėjus, galima numanyt, kad buvo švenčiama šventė. Susitikom ir policijos automobilį. Atmetus
idėją stot prie jos ir daryt ko atvažiuota, judėjom atgal. Nusivylus
per trumpai dirbančiom krautuvėm, klaidžiojimai ilgai nesitesė. Apsistojom prie Pajevonio ežero krantų, tamsy labai gražioje vietoje.

Prie savęs turėjom giros pūslę, tabako ir jau minėtą įsirašytą muzikinį albumą. Kas visiškai nepiratauja tegul kabina mane ant kryžiaus...

Ir pradėjom. Albume yra aštuonios dainos. Atskirai nepavardinsiu, bet bendra trukmė nėra ilga. Klausos smagiai. Išjudina. Man trumpumas tapo ir savotišku privalumu. Trumpai, bet įspūdingai... Albumas susilaukė katučių ir kitokių ovacijų.

Klausant buvo surūkyti du suktiniai, visos giros išgerti nepajėgta. Užtvirtinta, kad net neturint koncertinių kolonėlių, muzikos klausytis mašinoje malonus reikalas. Perklausius albumą, dar kiek palūkuriuota ir judėta atgal.

1 komentaras:

  1. Nu, o vakar, kiek pavėluotai, apturėjom ir kiną, vietoj planuoto "Penktadienis, 13".

    AtsakytiPanaikinti